Blackjack fouten

Meest gemaakte fouten bij blackjack

Er zijn genoeg fouten die je kunt maken die de kansen enorm beïnvloeden. Het is belangrijk dat je weet welke fouten andere spelers maken zodat je deze zelf voortaan kunt vermijden. Door onderstaande blackjack fouten te voorkomen weet je zeker dat je meer plezier beleeft aan jouw spel.

Blackjack fout 1 (oplossing: spelregels leren)

Fout nummer 1: Je kent de spelregels niet van de blackjack variant die je speelt. Terwijl dit voor de hand zou moeten liggen, moet je goed realiseren dat elke blackjack variant met zijn eigen set aan regels komt. Het concept van een spel kan hetzelfde zijn, maar de regels verschillend. Voordat je plaatsneemt, neem de tijd om te controleren welke spelregels van toepassing zijn om er zeker van te zijn dat het een meer winstgevend spel is op de lange termijn.

Spelregels om op te letten zijn onder andere of de dealer past met soft 17. Een andere is of je in staat bent de inzet te verdubbelen na het splitsen van jouw kaarten. Tenslotte speelt het aantal decks dat gebruikt wordt ook een rol in het huisvoordeel. Hoe meer decks, hoe hoger het huisvoordeel is.

Blackjack fout 2 (oplossing: basisstrategie leren)

Fout nummer 2: Je speelt blackjack online zonder strategie. Als je geen basisstrategie gebruikt, dan bega je een van de grootste fouten bij blackjack. Een strategie is van essentieel belang om te weten welke keuzes je moet maken voor de beste kansen.

Speel niet op basis van je eigen instincten, maar volg de aanwijzingen in de blackjack strategie op. Terwijl blackjack nog altijd draait om geluk, moet je jouw handen op de juiste manier spelen om zeker te weten dat je de juiste keuze mogelijk neemt.

Blackjack fout 3 (oplossing: blijf gefocust)

Fout nummer 3: Je denkt niet helder of bent niet gefocust. Omdat blackjack een spel is waar je jouw eigen vaardigheden kunt gebruiken om de winkansen te vergroten, moet je er goed over nadenken welke fouten te vermijden, spelregels controleren, een basisstrategie toepassen – en nog veel meer. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed gefocust blijft tijdens het spelen van blackjack. Het is anders dan een videoslot waar je op een knop klikt en verder geen besluiten hoeft te nemen om een uitkomst naar voren te zien komen

Blackjack fout 4 (oplossing: leer jouw grenzen)

Fout nummer 4: Je weet niet zo goed wanneer je het beste kunt stoppen. Vanaf het moment dat je een leuke winst hebt behaald, is het tijd om te stoppen. Je moet niet door blijven spelen als je verlies staat (laat het niet uit de hand lopen).

Het is een veel voorkomende misvatting dat hoe vaker je verliest, hoe meer je weer terug wint in volgende rondes. Een andere is dat je beter meer geld kunt inzetten om sneller geld te winnen. Dat is ook niet het geval omdat de kansen net zo groot zijn dat je bij een volgende hand weer jouw inzet verliest.

Blackjack fout 5 (oplossing: geen zijweddenschappen plaatsen)

Fout nummer 5: Je maakt gebruik van de zijweddenschappen. Het moet duidelijk zijn dat het huisvoordeel bijna nooit goed is voor een zijweddenschap, tenzij je echt weet wat je doet. Houd er rekening mee dat op de lange termijn online casino’s alsnog een voorsprong behouden, ongeacht wat je doet.